twitter-in-stream-wide-5g illustratie
Mobiel

Hoe 5G de latentie van het netwerk tracht te beëindigen

AT & T CTO Andre Fuetsch spreekt in september over de 5G-plannen van het bedrijf.

Vrijwel alles wat je hoort over 5G, geeft aan hoe de hogere snelheidspercentages je toestaan om videoclips te verkrijgen of je apps veel sneller te verbeteren. Effectief, whoop-de-do. Snellere gegevens zijn waardevol, maar een duidelijke 5G- winst kan echt een indrukwekkendere deal zijn: vertragingen in netwerkinteractie die latentie worden genoemd. Latency het is tijd die nodig is om een reactie te krijgen op de gerouteerde data – bij wijze van voorbeeld, het zijn tussen je ogenblikkelijk dat je probeert om space attacker te schieten samen met de tweede de world wide web hosting server die de algemene game host legt uit naar je iphone app of je de overhand hebt gehad.

Lagere latency kan 5G helpen bij het leveren van mobiele sites die ons in staat stellen volledig iets geheel nieuws te doen, niet alleen een bescheiden verhoging van wat we nu al ondernemen. Kansen nemen multi-player cellulaire gokken , in de fabriek robots , doe het zelf-rijden auto's en ook andere taken inspannende snelle reactie – alle gebieden waar de huidige 4G-systemen worstelen of niet helemaal verwerken.

"Latency zal in feite nieuwe open tijd-in-de-tijd lekken die we niet eerder hadden", zegt AT & Capital t Primary Technological Innovation Officer Andre Fuetsch.

Goed, het zal in elk geval wel of niet als zodanig worden uitgevoerd. Het 5G-gezoem kan lang hevig zijn, de echt lagere 5G-latenties zullen pas verschijnen in 2020 – en het aantal jaren dat we telegeneeskunde zullen zien hoe artsen op patiënten in een gevarieerde tijdzone kunnen opereren, is extreem. ?

Dus zeker, wat ongeloof zou helpen. Maar latentie op een grote manier essentieel , en het verbeteren ervan verandert hoe alles functioneert, dus geef nooit korting op de verminderde latentie van de 5G. Denk aan de hoeveelheid snellere harde schijven dan vliegvisrollen met magnetisch videofragment uit het mainframe-tijdperk, of hoe harde schijven van beeldschermopslag nu kleine, kleine schijven in notebooks updaten. Wanneer we vertragingen verwijderen die afkomstig zijn van een methode, kan dit veranderingen met zich meebrengen zoals het ontvangen van eicellen op het moment van Amazon. com in plaats van te wachten op een weekendje shoppen.

Waar is precies de verminderde latentie voor?

Automatisering van productie-installaties kan een favoriet voorbeeld zijn van positieve aspecten met een lagere latentie. Fuetsch kijkt naar 5G die zich bij spiders voegt, zodat ze hun stappen kunnen organiseren en ontsnappen aan het ontmoeten van de ander. 5G zou ook kunnen zorgen dat robots eenvoudig kunnen converseren in tegenstelling tot met cirkelkabels, zodat ze kunnen worden losgemaakt, zodat een productiefaciliteit snel de kansen op productie-werk kan veranderen.

Drones kunnen ook veel beter worden. 5G maakt snelle backlinks naar basisgebieden mogelijk, zodat het verwerken van intelligentie mogelijk in het gras ligt – bijvoorbeeld als onderwerpbevestiging voor navigatie. Zonder een computer zo effectief te hoeven maken en ook de batterijvoeding die nodig is om hem te beheren, kan een drone langer doorvliegen bij het leveren van pakketten en heeft hij veel meer de beschikking over een betere maar zwaardere fotografische camera. Natuurlijk heb je een 5G-netwerk nuttig, wat een probleem kan zijn op afgelegen locaties waar 5G-netwerken al tientallen jaren niet zullen plaatsvinden .

5G kan ook fervente gamers helpen, met name die buitenshuis en weg van huis met hoge snelheid contacten.

"Activiteit multiplayer games zoals Fortnite moeten een lagere latentie hebben om een goede multiplayer kennis te leveren. Historisch gezien waren draagbare systeemlatenties veel te ontoereikend om action multiplayer gaming effectief te begeleiden", aldus Ian Fogg, analist bij OpenSignal. Dat verandert met de 4G van vandaag: "naast het feit dat 5G nieuwe zenders van radiostations beginnen, zullen de latenties nog aanzienlijk toenemen."

Een andere manier van spelen is misschien net als het drone-voorbeeld. Met 5G kunnen spelconsoles afhankelijk zijn van snelle koppelingen naar sleutelcomputers met bijna alle rekenkracht van paarden. "Hardlopen kan in de mist worden uitgevoerd als gevolg van een hogere doorvoer en een lage latentie," zei John Mondor, ons president van Inseego , het bedrijf dat voorheen bekend was als Novatel en dat de wifi-systeemapparatuur voor Verizon's vroege 5G bouwt snelle ondersteuning. (Nou bijna 5G , aangezien Verizon dit jaar prepaid heeft gedaan, maakt het zeker gebruik van engineering zoals 5G en niet het eigenlijke alleen, maar het niveau is nu zelfs een acroniem.)

Online video spreekt net zo goed als gewoon oud surfen op het web zal profiteren, Fogg extra. Pakkingsites hebben veel rounded-excursion-verbindingsdeals nodig van zowel uw webbrowser als de webhostingservicewebsites van hosts, dus een lagere latency zal websites sneller maken.

Hoe zit het met persoonlijk rijdende auto's?

Voertuig-tot-auto of vrachtwagen (V2V) -communicatie is de enige andere latentie-gevoelige technologie. Het is echter niet zeker of 5G daar wel een rol zal spelen, maar sommigen overwegen het wel, inclusief Linda Rygaard. Zij denkt aan 5G-reclame voor Htc , een van de grootste fabrikanten ter wereld met de draagbare gemeenschapsapparatuur van de cellulaire torens die uw mobiele telefoon met het net verbinden. 5G kan een enkele auto helpen bij het onderzoeken van andere coffeeshops vooraf op de snelweg over kuilen of remmen. Die details zullen cruciaal zijn voor het zelf rijden in een auto .

Cruciaal voor V2V is absoluut een idee dat border precessing wordt genoemd en dat samengaat met 5G. De gedachte zou zijn om computing intelligence in de belangrijkste machines over te brengen naar de 5G-basisprogramma's. Dat betekent een snellere uitkomsttijd voor het uitvoeren van taken, zoals bepalen welke auto's dichtbij moeten komen uit een probleem en welke niet worden beïnvloed.

twitter-in-stream-wide-5g illustratie

"We hebben behoefte aan een zo groot netwerk dat we ruimte kunnen vrijmaken voor uw IT-verzoek om uit te voeren", aldus Rygaard.

Verhoogd feit is ook een acroniem om te profiteren van 5G. Een link met een verminderde latentie levert vrijwel onmiddellijk de verplichte beelden op terwijl je je telefoon of headset helemaal omdraait, dus een AR-toepassing hoeft niet alle beschikbare symbolen te voorzien van een AR-afbeelding vooraf.

Oh, want er is die afstandsbedieningschirurgische procedure gedacht. Het zal voorafgaand zijn aan mannen en vrouwen vertrouwen hebben in software-artsen verteld door verre mensen, Rygaard uitgelegd. Maar er zijn andere plekken voor operators op afstand die interactie in ware tijd nodig hebben – een robot die rondkruipt op de radioactieve Fukushima fischer reactor catastrofe-website, mogelijk, of een prospectief explosief bekijkt.

En er is meer aan medicatie dan aan een operatie. Verizon is blij met 5G-gekoppelde oordopjes met virtuele actualiteit waarmee een landelijke fysiotherapeut coöperatieve basketbal-springoefeningen met patiënten kan uitvoeren .

5G levert de goederen

Er is zeker bewijs dat 5G de genoemde links met lagere latency krijgt.

"We bevinden ons tussen 1 of 2 milliseconden," verklaarde Rygaard over Nokia's examens van latentie met mobiele telefoons en cellulaire torens. Een milliseconde is echt een duizendste van de volgende, met betrekking tot de tijd dat een voetbal praat met een softbal bat die erop slaat.

Er zullen nog andere tegenslagen zijn in de methode, zoals software die echt iets doet met de informatie die het systeem zeker overbrugt, maar de 5G-fundamenten lijken toch te zijn opgezet.

"We hebben de verminderde individuele cijfers milliseconden bekeken," zei Fuetsch. Dat is veel meer dan het 5 milliseconden latentie doel waarvoor 5G-pleitbezorgers al tientallen jaren zoeken, zo ongeveer alles bevat marketingcommunicatie dieper in het netwerk, niet alleen van het telefoon- en cellulaire towersysteem. En het is echt een enorme ontwikkeling boven de huidige 4G-systemen met latencies die meer dan tien keer zijn teruggebracht, gebaseerd op real-world metingen van mobiele bedrijfsresultaten firma OpenSignal .

Bovendien zouden langetermijnvariaties van 5G in staat moeten zijn om die latentie te garanderen.

"In een 5G-cirkel, zal ik beslissen dat ik 2 milliseconden wil, en ja het zal in staat zijn om elke keer 2 milliseconden af te leveren," verklaarde Rygaard. Die garantie doet er niet toe voor het observeren van het bufferen van video van je sportactiviteiten, toch doet het dat als je twee fabrieksrobots in verbinding hebt, verklaarde ze.

Minder dan snel, 5G volgers

Maar weinigen zijn zo positief.

"Ongeacht of ik de latentie tot 1 nanoseconde vertraag, dat zal je alleen maar tot het onderste station leiden. Voor de meeste standaard dingen die je toevallig aan de telefoon doet, moet het hoe dan ook naar de mist gaan," zo latency het is nog steeds een probleem, zei Linley Group professional Linley Gwennap. U kunt bepaalde gegevens opslaan in de cache van de opslagruimte en zelf enige gegevens verwerken in de basiskanalen, maar u kunt niet al uw gegevens en toepassingen uit alle datacenters van Yahoo , Video on Demand, Facebook en andere gegevens halen.

En zelf genererende auto's met 5G? "Belachelijk," verklaarde Gwennap. Je zult veel plekken zien zonder 5G-cirkeldekking, zei hij, en "als mijn auto op Verizon prepaid is en je eigen op AT & Capital t, zal het hoe dan ook niet snel gaan", legde hij uit.

Goed, dus misschien komt de onzin voor de realiteit. De 5G-specificaties voor extreem lage latentie worden nog steeds schandelijk uitgelegd, omdat de technologie waarschijnlijk niet zal verschijnen tot 2020, zegt Cell Ecosystem-professional Tag Lowenstein .

"We zitten binnen een bepaalde duur van de nooit eindigende cyclus van vóór-5G-hype, waarbij een mate van realiteit essentieel is", verklaarde hij in het verslag van maart. 5G verandert eigenlijk van 4G vandaag, maar het zal alleen gestaag samen met stadia komen. Dus hoe duurder de doe-het-zelfgenererende auto's of 5G bots eigenlijk wel. "Geduld en een langdurig horloge zullen waarschijnlijk essentieel zijn."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *