4e Wereld Internet Conferentie - Wuzhen Summit
Internet

1,000 Google-medewerkers zouden naar verluidt protesteren tegen gecensureerde Chinese zoekmachine

4e Wereld Internet Conferentie - Wuzhen Summit

Toen het personeel van zoekmachines zich realiseerde dat het bedrijf een belangrijk drone-werk voor de overheid uitvoerde dat hun AI-studie kon bewapenen , protesteerden honderden tegen de zogenaamde Undertaking Maven – en sommige medewerkers stoppen blijkbaar .

Nu, The New York Occasions boekt dat een bepaald, 000 personeel protesteert tegen nog een andere magische formule-onderneming die een nieuwe google-zoekopdracht zou kunnen maken die de Chinese overheid in staat zou stellen om de zoekresultaten voor de individuen te censureren.

Hoewel in het NYT-document niet wordt vermeld dat Yahoo echt bezig is met zo'n gecensureerd google-onderzoek – er is enige conclusie dat het werk, naar men beweert met de codenaam Dragonfly , echt aanwezig is – een uitbarsting van werknemers kan niet minder dan dwingen Yahoo om een soort van bewering die het werk toont of weigert en de doelstellingen van het bedrijf verduidelijkt.

Het is precies wat er gebeurde met Venture Maven. Yahoo en google Chief executive officer Sundar Pichai publiceerde uiteindelijk een volledige AI-ethiekmemorandum ( kijk er naar het volgende ) dat duidelijk verklaarde dat de organisatie geen kunstmatige intelligentie zou ontwikkelen om wapens te gebruiken. (Met name Yahoo en Google houden Task Maven niet op met het besluit de rest een paar maanden te honoreren.)

Volgens de NYT is de huidige verontwaardiging een correspondentie met Yahoo die door één, duizend werknemers is geautoriseerd, waardoor de organisatie transparant wordt met betrekking tot het project en een ethische beoordelingsprocedure voor uw taak wordt gecreëerd. Gizmodo lijkt die kennisgeving te hebben bereikt , die we nu hebben gekopieerd onder:

Ons bedrijf is een nieuwe periode van ethische verantwoordelijkheid ingegaan: de keuzes die we maken, maken een verschil over een wereldwijd bereik. Toch kwamen veel mensen pas begin september via mediaberichten achter het project Dragonfly. Het is naar verluidt Dragonfly een poging om onderzoek en op maat gemaakt cellulair nieuws aan te bieden aan China, in overeenstemming met de behoeften van oosterse govt censuur en monitoring. 8 in het verleden, toen Yahoo gecensureerde webzoeking van Cina trok, legde Sergey Brin de keuze uit en verklaarde: "in de meeste elementen van het beleid van de [federale overheid], met name als het gaat om censuur, als het gaat om surveillance van dissidenten, zie ik sommige kenmerken van totalitarisme. " Dragonfly en Yahoo gaan terug naar het verre oosten en roepen belangrijke zinvolle en eervolle bedenkingen op, waarvan we de inhoud op andere plaatsen bespreken.

Hieronder volgen een aantal onderliggende grondwetproblemen: momenteel beschikken we niet over de gegevens die worden geforceerd om moreel goed geïnformeerde beslissingen te nemen over onze functie, onze taken en onze carrière. Die zorgvuldige analyse ontwikkelt Dragonfly werd in het geheim ontwikkeld en ontwikkeld ondanks het feit dat de beschikbare AI-ideeën duidelijk maken dat de concepten op zich niet voldoende zijn. We hebben snel meer transparantie, een zitplaats aan tafel en een oplossing voor duidelijke en open processen nodig: zoekmachines willen weten wat we aan het bouwen zijn.

Wanneer we geconfronteerd worden met deze aanzienlijke zorgen, eisen we, ondergetekenden, een Code Discolored afhandeling Integriteit en Transparantie , waarbij we leiderschap vragen om met medewerkers samen te werken om tastbare openheid en managementprocessen te implementeren, inclusief het volgende:

een. Een integriteitevaluatiestructuur die ook medewerkers van rang en recordwerknemers omvat

2. Het bezoek van ombudsmannen, met belangrijke input binnen hun variëteit

3. Een specifiek beleid voor voldoende zichtbaarheid stelt Googlers in staat een eervolle selectie te maken over waar ze aan werken en

4. De gids van "morele onderzoekssituaties" een ethische evaluatie van Dragonfly, Maven en Airgap GCP volgens de AI-theorie en normale, formele, voor de hand liggende marketingcommunicatie en -evaluaties met betrekking tot nieuwe regio's van groot eervolle zorg.

Zoekmachines blijven 8 jaar geleden Cina volgen na vergelijkbare problemen met censuur , maar het lijkt erop dat het bedrijf langzaam in de Chinese industrie komt .

In de tussentijd zijn de spanningen met betrekking tot de VS en Cina aan het opwarmen – dataplannen , cheats en nationale beschermingszorgen – daarom is het een unieke tijd voor dit argument om te gebeuren.

Yahoo en Google zijn verlaagd om commentaar te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *